Puppy News☛

Νέο κουτάβι στο σπίτι: 6 βήματα που πρέπει να κάνετε.

Είτε φέρνετε κουτάβι στο σπίτι για πρώτη φορά, είτε για... 20η, είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να θυμηθείτε τα βασικά που πρέπει να κάνετε. Υπάρχει πληθώρα άρθρων, βιβλίων, περιοδικών που μπορείτε να συμβουλευτείτε, ο σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου είναι σας επισημάνει τα βασικότερα βήματα, απλές μικρές συμβουλές που πολλοί μπορούμε να ξεχάσουμε, όσα βιβλία και αν διαβάσουμε.

Φέρνοντας το νέο κουτάβι στο σπίτι
1. Από την πρώτη στιγμή που θα έρθει το κουτάβι στο σπίτι “λούστε” το με την αγάπη σας και δώστε του την προσοχή σας. Πολλοί νέοι ιδιοκτήτες κουταβιών δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο σκύλο τους, μέχρι που ο σκύλος κάνει κάτι λάθος και τον μαλώνουν. Έτσι, το κουτάβι σας νομίζει ότι κάποιες φορές έχει να κάνει με συμπαθητικούς ανθρώπους, όμως άλλες φορές του φωνάζετε χωρίς προφανή λόγο και το κουτάβι μπερδεύεται. Αποκτώντας το σωστό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ σας, θα σας επιστέυεται περισσότερο, θα μπορέσει να “αποκρυπτογραφίσει” τις ενέργειές σας και θα δει πιο θετικά την εκπαίδευσή του μαζί σας.

2. Δώστε στο κουτάβι σας άφθονα παιχνίδια που μπορεί να μασήσει. Δεν αποκλείεται να έχετε και στο σπίτι κάτι που να κάνει για την περίσταση, όμως πάντα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο κοντινότερό σας κατάστημα με είδη ζώων και να πάρετε παιχνίδια που να μπορεί να μασήσει ο σκύλος σας, αντί να μασάει τα παπούτσια σας.

3. Ετοιμάστε στο κουτάβι ένα άνετο και ζεστό κρεβάτι. Αν θα κοιμάται εκτός του εσωτερικού χώρου του σπιτιού τότε βεβαιωθείτε ότι του έχετε ένα σπιτάκι κατάλληλο για κάθε καιρική συνθήκη. Το σπιτάκι θα πρέπει να είναι ευρύχωρο και ζεστό.

4. Παρακολουθήστε το κουτάβι κάθε φορά που βρίσκεται με τα παιδιά στο σπίτι. Ίσως είναι δύσκολο να το παραδεχτεί κανείς, αλλά είναι πολλές οι περιπτώσεις που τα κουτάβια τραυματίζονται ή σκοτώνονται όταν δεν είναι ενήλικες τριγύρω να επιτηρούν. Τα παιδιά δεν έχουν την αίσθηση του πόσο ευαίσθητο και ευάλωτο είναι ένα κουταβάκι.

5. Δημιουργήστε πρόγραμμα διατροφής από την πρώτη κιόλας μέρα. Τα κουτάβια που είναι κάτω των 6 μηνών χρειάζονται 3-4 γεύματα στερεάς και ισορροπημένης διατροφής. Η ποσότητα τροφής διαφέρει από ηλικία σε ηλικία και συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για αυτό. Μην αφήνετε φαγητό για να τρώει όποτε θέλει, θα του βάζετε τη μερίδα του και αν τυχόν περισσέψει κάτι θα το μαζέψετε και θα το δώσετε σε επόμενο γεύμα. Νερό καθαρό και φρέσκο θα υπάρχει ανά πάσα στιγμή.

6. Δημιουργήστε επίσης και πρόγραμμα για την τουαλέτα του. Όπως είναι προγραμματισμένες οι ώρες διατροφής του, έτσι πρέπει να είναι και οι ώρες που κάνει το κουτάβι την ανάγκη του και θα είναι συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα. Συνήθως η βόλτα για την ανάγκη του γίνεται μετά από κάθε γεύμα και απαραιτήτως αργά το βράδυ πριν κοιμηθεί. Αλλιώς υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσετε και να έχει λερώσει.

Πηγή: Pet Friends

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.